Excursionisme a l’esplai

S’acosten les activitats d’estiu a l’esplai: Casals, Colònies, Campaments, Rutes…

En aquesta entrada podreu trobar alguns dels recursos que utilitzem els monitors i monitores de l’esplai per transmetre la nostra estima i respecte per la natura.

Wikiloc

Aquesta web té com a objectiu posar en comú diferents rutes i activitats a l’aire lliure. La pàgina s’alimenta de les aportacions dels usuaris i disposa també d’app per als dispositius mòbils. D’aquesta manera, nosaltres gravem les rutes que fem amb el gps del mòbil i les pugem a la nostra pàgina. També la utilitzem per consultar rutes ja que et permet filtrar els resultats segons la ubicació geogràfica, el tipus d’activitat que vols realitzar, la dificultat, el desnivell, etc.

Institut Cartogràfic de Catalunya

Sovint amb les noves tecnologies al nostre abast deixem d’utilitzar els mapes físics. No obstant, ens hem trobat que la senyal de gps no funciona, que no disposem de dades per visualitzar els mapes o que simplement volem ensenyar als infants com interpretar un mapa. Per això sempre recomanem visitar la pàgina del ICC perquè et permet crear mapes, descarregar-ne i visualitzar imatges aèries.

 

El camí

És un projecte col·laboratiu que té com objectiu crear una ruta de senderisme cultural amb un traçat continu i senyalitzat. Es possible fer-lo a peu o en bicicleta i al web pots trobar texts i informació que les diferents entitats participants hi han aportat. Tots els recorreguts estan geolocalitzats, però encara és un projecte jove i en creixement que busca l’ajuda de tots els que hi vulguin afegir el seu granet de sorra.

Xiruca

És un espai destinat al món de l’excursionisme. Hi podem trobar tot tipus d’informació. Des de rutes i excursions detallades i fotografiades, passant per articles i vivències de muntanya, fins acabar a l’apartat de material de muntanya. En definitiva, molta informació per remanar i tot allò necessari per marxar al bosc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: