Projecte educatiu 2019-2021

Com a entitat d’esplai en l’educació, el lleure i els valors, intentem posar llum i aprofundir en un focus envers aquells temes que envolta als infants i al jovent de la nostra ciutat. De manera bianual, treballem conjuntament envers un projecte educatiu adaptat a les diferents edats dels grups de l’esplai alhora que combina espais de joc i reflexió.

Enguany, encetem el projecte Nusos (nuSOS), amb el suport educatiu de la fundesplai, fundació promotora de la idea original i generadora de recursos, suport pedagògic i enllaç amb diferents veus, entitats i col·lectius relacionats. A tall d’exemple, els darrers dos cursos, el centre d’interès de l’esplai ha girat en torn al projecte EnCORatja’t, destinat a la conscienciació i familiarització amb el feminisme, els drets LGTB, les masculinitats i el paper de l’hegemonia cisheteronormativa.

El projecte nuSOS, que centrarà la mirada de monitors i infants els propers dos cursos, tindrà a veure amb la problemàtica i l’actualitat informativa sobre la crisis migratòria, la ciutadania global, el racisme, el rescat de migrants al mar i els conflictes transmigratoris, la diversitat cultural, els drets humans, el canvi climàtic i la sostenibilitat ecològica

Captura

Des d’aquest projecte, a l’esplai es farà un acompanyament als infants per tal de descobrir la realitat que s’amaga rere les capes i capes de desinformació que copen l’imaginari col·lectiu dels nostres infants i joves respecte d’aquesta realitat per tal de crear un marc de convivència social d’acord a una sostenibilitat global on infants i joves n’esdevinguin protagonistes. Tanmateix, d’acord als nostres eixos educatius, apostem per una pedagogia de treball on el propi infant/jove es converteixi en el propi investigador amb interès i curiositat per descobrir quines són les causes, les conseqüències, resultats i  conflictes, i de quina manera ell i el món poden col·laborar per pal·liar totes i cadascuna de les conflictivitats plantejades. Treballem perquè siguin ells els protagonistes que lliguin caps, treguin les seves conclusions i facin un exercici de triatge d’entre la realitat sociocultural que vivim i el mar de desinformació de els envolta.

Per a més informació, podeu consultar el dossier de projecteaixí com la web de nuSOS, elaborat per la Fundació Catalana de l’Esplai.

A %d bloguers els agrada això: