Dia del Joc

Avui 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i des d’Espurnes el volem celebrar mostrant-vos alguns recursos interessants al voltant del joc.

El joc com a eina educativa

L’Oriol Ripoll és professor especialitzat en gamificació i creació de jocs a l’ENTI (Escola de Noves Tecnologies Interactives), autor de diversos jocs i més d’una quinzena de publicacions on exposa la potencialitat del joc pel desenvolupament dels infants.

A l’article “El joc com a eina educativa” ens presenta un seguit de reflexions sobre el joc i els valors educatius que posseeix. També podeu consultar el seu web o la pàgina de la Fundació Privada per la Creativació en la qual hi participa activament.

Jugar i jugar

És una petita empresa que va néixer per mostrar joguines i material educatiu per totes les edats. Amb una voluntat de facilitar l’accés a productes de qualitat i amb un sentit educatiu molt marcat. Ofereixen assessorament i moltes eines de cerca per adaptar-se a les necessitats de l’infant.

El seu web podem trobar un apartat per escoles on ofereixen assessorament sobre materials educatius i/o millora dels espais de joc. També fan ofertes per a famílies monoparentals i nombroses.

Global Game Jam Event

És un esdeveniment que es duu a terme a nivell global i que permet, en un cap de setmana (48h), desenvolupar més de 6000 jocs! És una iniciativa de Global Game Jam Inc. una coorporació internacional sense ànim de lucre que té com objectiu fomentar el disseny de jocs educatius a través de la innovació i la creativitat.

El web té a disposició dels usuaris els jocs creats durant el Game Jam. Ens podem descarregar jocs online, apps, jocs de taula, etc.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: