El Cinema per la Transformació Social

El passat 26 de gener els joves de l’esplai van poder assistir al primer Festival de Cinema Jove per la Transformació Social, Edufilms. Estem molt contents que un dels curts visionats al Festival provingui dels mateixos joves d’Espurnes i per això volem aprofitar i presentar-vos una sèrie de recursos al voltant del cinema.

Espots per la Transformació Social

Aquest projecte de Fundesplai amb la col·laboració del Iaco Subirats de l’Associació Méliès ha permès als joves dels esplais crear uns espots publicitaris sobre les diferents propostes i campanyes en les que participen. Aquesta iniciativa permet donar veu al joves i visualitzar la feina que duen a terme per tal de millorar el seu entorn social.

Al blog podeu trobar material didàctic i els espots de les diferents campanyes que s’han realitzat des del 2013.

 

Associació Méliès 

En consonància amb l’anterior projecte es troba l’Associació Méliès que treballa per apropar el món dels mitjans audiovisuals i del llenguatge cinematogràfic a les persones nouvingudes i en situació de risc social. Porta en marxa des del 2010 i ha rebut reconeixements institucionals per la seva tasca educativa fomentant els valors de la interculturalitat, la cohesió social, la convivència i la igualtat.

A la seva pàgina de vimeo podreu trobar tots els curtmetratges que han elaborat els joves, des del guió fins la gravació i difusió del projecte, passant pel vestuari i la tria d’actors i actrius.

Solo Para Cortos

És un festival que va néixer el 2002 al districte de 9 Barris i que engloba vàries entitats i col·lectius que utilitzen el món audiovisual com una eina d’expressió cultural i social. Al web podeu veure els guanyadors i la convocatòria per si hi voleu participar o voleu anar a veure les projeccions dels curtmetratges.

 

CinEscola

És un espai on es recullen propostes didàctiques al voltant de la Comunicació en línia. A la seva pàgina hi podeu trobar referències de pel·lícules i llibres que ofereixen una oportunitat per treballar les competències audiovisuals des de l’àmbit educatiu. Els continguts estan dividits en dues categories: Primària i Secundària. Cada pel·lícula té una fitxa d’anàlisi i una proposta didàctica amb activitats i orientacions pels educadors/es.

El premi del públic jove del Cinema Europeu

L’Acadèmia del Cinema conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya i dinamitzat per l’esplai Drac Màgic organitzen unes jornades on els joves fan de jurat del Premi del Públic Jove del Cinema Europeu. A les jornades els joves reben una petita formació sobre les pel·lícules que visionaran i una proposta d’estratègies per analitzar-les. Un cop visionades es realitza una votació secreta i un dinar per concloure l’acte amb bon gust de boca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: