Casal d’estiu 2020

Seguiu tota l’actualitat al nostre BLOC

Aquest any el Grup d’Esplai Espurnes realitza el casal d’estiu al local de l’entitat (c/ Bruc núm. 40 baixos).

Atenent a les característiques específiques donades per la crisi de la Covid-19, aquest servei es responsabilitza de seguir rigorosament les pautes i recomanacions dictades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el PROCICAT i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Com sempre, apostem per l’educació en valors, la pedagogia l’arrelament al territori com a entitat de lleure amb més de 40 anys d’experiència. Nosaltres som #LesDeSempre.

Us resumim les mesures principals que emprendrem:

  • Abans de sortir de casa, cada dia s’haurà d’omplir un senzill formulari on-line especificant la temperatura corporal i altres símptomes que pugui tenir l’infant. Els resultats seran valorats i determinaran si un infant pot entrar al casal. La temperatura ha de ser inferior a 37,3º.
  • Ens trobem cada matí a les 9h al Parc dels Jardins de la Concòrdia on ens reunirem per grups amb cada monitor/a. D’aquí (per torns) anirem entrant a l’esplai.
  • Cada grup tindrà una sala específica i en cap cas es superarà la xifra de màxim 10 infants per grup i monitor.
  • El mateix monitor portarà el seu grup de convivència cada dia de la setmana.
  • Els infants de cada grup no es barrejaran en els moments de convivència. Els esmorzars es faran en patis individuals i les estones de mànega i jocs d’aigua s’escalaran en intervals temporals per evitar que coincideixin diferents grups. Tampoc es barrejaran infants de grups diferents durant el menjador.
  • S’intentarà al màxim, en la mida del possible, realitzar activitats en espais exteriors per tal d’evitar romandre en espais interiors i tancats, especialment en els grups de mitjans i grans.
  • Cada dia es realitzarà neteja, ventilació i desinfecció acurada dels espais i joguines que cada infants i grup hagi utilitat o entrat en contacte seguint les indicacions i protocols sanitaris pertinents.
  • El primer dia s’haurà de portar una caixa que servirà d’espai propi perquè cada dia s’hi emmagatzemi la motxilla, gorra, esmorzar i altre material o dependències individuals.
  • S’habilitaran dos entrades i sortides i es dividiran en períodes de 10 minuts per evitar que hi coincideixin infants de grups diferents. Cada setmana s’informarà a famílies i/o tutors legals de quina la porta i l’horari d’entrada i sortida.
  • Infants i monitors es netejaran les mans amb aigua i sabó abans i després de realitzar cada activitats. Alhora, cada sala disposarà de dispensadors amb gel hidroalcohòlic i paper eixugamans.

El centre d’interès del casal d’aquest estiu és Esplugues. Setmanalment realitzarem activitats al voltant d’una temàtica diferent: els nostres barris, les produccions fílmiques de Westerns, les entitats de cultura… Al finalitzar cada setmana, penjarem un bloc resumint què ha fet cada grup i imatges de les activitats i els infants.

Per a les famílies que no heu pogut assistir a la reunió us deixem el document que hem presentat. Cliqueu aquí.

Per a qualsevol dubte o consulta ens podeu trucar al 93 372 06 06 o enviar-nos un correu a espurnesinfo@fundesplai.org.

A %d bloguers els agrada això: