Els Siriris construim caixes niu!

A l’Esplai Espurnes n’estem fent una de ben grossa, i és que enguany estem preparant el Projecte Patis que pretén reformar tot l’espai exterior de patis per tal d’acondicionar-los de la manera més nostra, en col·laboració amb tothom que hi formi part. I els Siriris no hem volgut ser menys: vam decidir assembleàriament que volíem posar caixes-niu als arbres per tal d’ampliar així la fauna ornitòloga més diversa!
Per això vam demanar ajuda a la Marina, una experta en ornitologia i espècies d’aus locals vinguda de la Federació Catalana de l’Esplai que ens va ajudar molt en la nostra tasca.
Primer de tot vam rebre una formació per la seva part sobre els ecosistemes, la biodiversitat i el món aviar que ens envolta de manera didàctica, i molt relacionat amb el nostre entorn i les nostres capacitats de fer alguna cosa per ajudar als ocells i aus de la zona que no tenen prou recursos per viure.
És per això que ens va ensenyar i ajudar a fer una bona caixa-niu de fusta amb tots els ets i uts, ben professional amb material de taller com claus i tornavisos per tal que ens en quedés una com les del National Geographic! Òbviament, la vàrem construir entre tots, i malgrat que ens vam equivocar més d’una vegada, vàrem saber rectificar a temps i fer-la ben feta, perquè quan es treballa en equip s’aconsegueixen uns resultats excels!
Però aquí no va acabar la nostra tasca ni molt menys. Està molt bé que els ocellets tinguin la seva caseta per estar-hi en caliu, però ells tenen una necessitat de simbiòtica necessitat: menjar! És per això que la Marina ens va proposar i ensenyar de fer, paral·lelament, unes menjadores de fruits secs i pa per als ocells que, alhora, ajudarà a que s’apropin als patis i descobreixin les casetes que els havíem preparat abans!
I, es clar, vam sortir a penjar-ho tot i decidir quins arbres i quines branques eren les més adient per les menjadores i la caixa-niu.
La Marina ens tenia una sorpresa preparada finalment per l’esforç de tres dissabtes de treball entre pensar la idea i treballar-la altruístament per a que uns ocells tinguin un lloc on viure bé: vam sortir a la Plaça Ghandi, la zona verda més propera on ens va explicar un conte instructiu sobre els diferents tipus d’aus i després ens va deixar material de tot tipus per buscar espècies d’ocells, com els reclams, o altres, com pots trampa, pinzells…