La febre dels Reis Mags

Les festes nadalenques es viuen des de dues vessants, sobretot pels adults. Per una banda, la il·lusió de retrobar-se amb amics i familiars i per l’altra banda, l’augment dels compromisos i les presses per enllestir les compres. Enfocar la compra dels regals mai és fàcil. Sovint depèn dels diners que hi tenim destinats, dels productes que hi ha disponibles, del que ens crida l’atenció…

Per això aquest post el volem dedicar als regals de Nadal (Caga Tió, Pare Noël, Reis, Olentzero, etc.). Per mostrar-vos uns quants recursos interessants que ens ajudaran a escollir el millor regal per les festes.

 

SeguraA càrrec de la Cooperativa Abacus, aquesta guia explicita els aspectes més rellevants que cal tenir en compte a l’hora de comprar una joguina. També inclou una llista de suggerències de les millors joguines segons la franja d’edat.

 

igualtatL’institut Català de les Dones vol fomentar la igualtat de gènere a través del temps de joc per això ha posat en marxa la campanya Juga per la Igualtat. En aquest enllaç podeu trobar bibliografia especialitzada sobre la igualtat de gènere en el joc, un recull temàtic sobre Jocs, joguines i lleure no sexista i la guia Els jocs ensenyen a créixer.

 

motoAquest any la cadena de tendes de joguines Toy Planet ha dut a terme una iniciativa que esperem que s’encomani a la resta de marques i cadenes. En el seu catàleg podem trobar imatges d’infants trencant estereotips de gènere. Sembla inversemblant que un aspecte tant bàsic com que tots els infants juguen a tots tipus de jocs no es reflecteixi en els catàlegs de joguines. De moment només s’ha aplicat a les joguines pròpies de la marca Toy Planet però esperem que aviat la iniciativa es faci extensible a totes les grans corporacions.

AijuEl catàleg elaborat per el Instituto Tecnológico de Producto Infantil y Ocio es basa en estudis realitzats a families i infants, i per tant prové d’una observació directa de l’ús dels productes. A més a més, la fitxa de cada joguina va acompanyada de la descripció de la joguina i les observacions de les famílies i dels experts que han col·laborat en l’estudi així com també les possibilitats d’adaptació per a les diferents diversitats funcionals.

Per últim no volem marxar sense reivindicar les tendes de joguines del barri. Aquelles tendes que compaginen joguines comercials amb joguines educatives i que mantenen un tracte i un assessorament basat en l’experiència professional.

Esperem que aquests recursos us siguin útils i us desitgem una feliç febre de Reis Mags!

 

One Comment on “La febre dels Reis Mags

  1. Retroenllaç: Cançons de nadal – Blog marta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: