L’Irispoly

Cheque al portamor“, de Melendi, ha estat la peça escollida per Iris per donar el tret de sortida a l’activitat d’aquest dissabte, 8 de febrer. Aquesta cançó, que parla de diners i deliris de grandesa, ens ha servit per començar una partida a l’Irispoly: un joc semblant al Monopoly; però on no hi ha carrers, sinó empreses, que els equips poden comprar tenint en compte els pros i contres de cada títol de propietat.

Així, per exemple, el color lila agrupa tres tipus d’empreses del sector de l’alimentació: el supermercat, el mercat i la cooperativa agrícola; i, a l’hora d’aquirir-ne una o altra, cal fixar-se que, si bé el supermercat té més punts de venda o major varietat de productes i marques, el mercat -per exemple- permet adquirir quantitats més ajustades, i la cooperativa garanteix el producte de proximitat. Un cop comprada una empresa, els seus pros i contres estan reflectits a les cartes “Sort” i “Capsa sorpresa”, de manera que el supermercat pot generar més beneficis, però també pot implicar més despeses de consum energètic.  I, així, amb aquest joc, hem passat el matí reflexionant sobre diferents formes de consum en diversos sectors: l’oci, el tèxtil, l’esport, el transport, la restauració…

2014-02-08 11.44.14 2014-02-08 11.09.45

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: