Les Iris connectem el món

Després de les vacances Nadal, era hora de reobrir la discoteca irisiana. Per a aquest dissabte, 11 de gener, la discjòquei Nerea ha triat la cançó Disneylandia” de Jorge Drexler, que ens ha portat a fer una activitat per adonar-nos fins a quin punt estem connectats amb el món.Imatge

En concret, l’activitat ha consistit a descobrir de quins dos materials estan fets els llapis (fusta i grafit) i d’on provenen majoritàriament aquests materials: el grafit de la Xina i la fusta de Califòrnia, als Estats Units. Amb xinxetes, hem marcat aquests dos paÏsos i el nostre en un mapamundi, i els hem unit amb fils. A partir d’aquí, hem reflexionat sobre el procés d’elaboració, transport i compra-venda dels llapis, fixant-nos en les persones que hi treballen, l’energia que s’hi destina i els diners que s’hi inverteixen.

Com que això de relacionar regions sobre el mapa ens ha agradat, hem decidit marcar tots els països i ciutats que surten a la cançó “Disneylandia (més de 30!); i així és com ha quedat el mapa:

Imatge

En el moment de valorar el dissabte, totes les Iris hem triat el CD d’or, que vol dir que ens ho hem passat molt bé. A veure quina cançó escollirà la discjòquei de la setmana vinent…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: